Jihočeský,  Jihomoravský,  Karlovarský,  Krajina,  Královéhradecký,  Liberecký,  Moravskoslezský,  Olomoucký,  Pardubický,  Plzeňský,  Praha,  Středočeský,  Ústecký,  Vysočina,  Zlínský

Zažijte toto léto Víkend pro přírodu s hráběmi a kosou

Přemýšlíte, kam na prázdniny, kde zažijete něco neobvyklého, zároveň poznáte fajn lidi, a přitom se i krásně opálíte? Tohle všechno nabízejí akce Českého svazu ochránců přírody s názvem Víkend pro přírodu. Konají se po celé republice!

Na akce ve většině případů nepotřebujete nic speciálního, dobrá nálada, chuť pracovat a opalovací krém vám stačí. Pak se zbývá rozhodnout, jestli se vydáte na jednodenní či vícedenní akci. Akce jsou různého typ, někde se kosí, jinde se hrabe nebo prořezává. Organizátoři jsou vybavení a mají pracovní pomůcky pro všechny, pokud by tomu tak nebylo, je to vždy u akce napsané a vy vždy dopředu víte, co budete na akci potřebovat. U všech akcí jsou i kontakty, a tak se na všem můžete domluvit přímo s organizátorem dané akce. 

Přes léto se konají akce hlavně kosicího a hrabacího charakteru i názvy akcí tomu odpovídají:

3. –9. 7. a 10.–17. 7. Tradiční kosení a škola ochrany přírody 2021 ve Valašských Kloboucích (Zlínský kraj)

12. 7. Péče o aleje a sady starých odrůd v Dalovicích (Karlovarský kraj)

12.–18. 7.  Martinické kosení v Martinicích u Proseče (Pardubický kraj)

24. 7.– 1. 8. Olešenka v Olešnici v Orlických horách (Královehradecký kraj)

6.–8. 8. Managementový tábor Ondratice v lomu u Ondratic (Olomoucký kraj)

1.–5. 9. Hrabošení  v Radiměři (Pardubický kraj)

Akce jsou na web přidávány postupně a jejich kompletní seznam naleznete na www.vikendproprirodu.cz. Na těchto stránkách najdete i veškeré podrobnosti k jednotlivým akcím a kontakty na organizátory.